Televizier-ring Flikken Maastricht gestolen

De makers van de politieserie Flikken Maastricht zijn afgelopen weekeinde de Gouden Televizier-Ring verloren. Tijdens opnames in Amsterdam werd de televisieprijs gestolen door radio- en televisiepresentator Lex Uiting, zo biechtte hij maandagochtend op in de radioshow van Giel Beelen.

Uiting, die iedere maandag een vaste rubriek heeft bij Beelen, wilde eigenlijk donderdagavond tijdens de show in theater Carré al zijn slag slaan. Hij durfde op het moment suprême echter niet de gewonnen Televizier-Ster van Chantal Janzen, die ze kreeg voor beste presentatrice, mee te nemen.

Dit weekend ging Uiting er alsnog vandoor met de Televier-Ring nadat de cast van Flikken Maastricht de prijs onbeheerd achterliet na de lunch. Uiting wil de ring veilen tijdens Serious Request in december.

Hoofdrolspeler Victor Reinier reageerde in de show opgelucht dat de ring terecht is. "Hier is bijna een productiemeisje voor ontslagen. Wat een pleurisstreek. Ze heeft waarschijnlijk de hele nacht niet geslapen", foeterde hij.

Flikken Maastricht sleepte de prijs donderdagavond in de wacht. Het TROS-programma kreeg met 46 procent van de stemmen de voorkeur boven Penoza en Syndroom.