Vier aanhoudingen rond Friese voetbalderby

De politie heeft zondag vier Heerenveen-fans aangehouden wegens mishandeling, bedreiging en baldadigheid rondom de wedstrijd tussen Heerenveen en Cambuur. Kort voor de wedstrijd moest de mobiele eenheid even ingrijpen bij het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen. Een groep Heerenveen-supporters zocht de confrontatie met die van Leeuwarden, maar dat wist de ME met 'gepast geweld' te voorkomen, laat de politie weten.

Een 20-jarige man uit Drachten werd voor de wedstrijd aangehouden bij het stadion op verdenking van mishandeling van een steward en het bezit van zwaar vuurwerk. Na de wedstrijd werden twee mensen aangehouden bij het stadion. Een 30-jarige man uit Heerenveen wegens mishandeling en een 24-jarige plaatsgenoot wegens bedreiging. Een 20-jarige Heerenvener werd opgepakt voor baldadigheid. Het viertal is in een cel gezet om te worden verhoord.

De Friese derby bleef overigens onbeslist, Heerenveen en Cambuur bleven na een enerverende wedstrijd steken op 2-2. De wedstrijd begon met een record. Doelman Leonard Nienhuis haalde Mark Uth al na negen seconden onderuit in het strafschopgebied, waarop de snelst gegeven strafschop ooit in de Eredivisie volgde. Cambuur bezet de derde plek in de Eredivisie met zestien punten. Heerenveen staat zesde met vijftien punten.