Uitslagen Eredivisie speelronde 9

Het was opnieuw een knotsgek weekend in de eredivisie. Dit weekend waren we getuige van de snelste penalty ooit en maar liefst drie prachtige eigen goals. NAC Breda speelde tachtig minuten tegen een man meer, maar wist niet te winnen. Bovenin staat PSV vier punten los.

Het weekend begon in Eindhoven. De voetbalshow van PSV draaide in de eerste helft aardig en Adam Maher liet even wat van zijn talent zien bij een prachtige 3-0. In de tweede helft dachten ze echter aan vervroegd verlof, wat resulteerde in dezelfde eindstand.

Willem II speelde bij vlagen erg mooi voetbal, maar succesvol was het niet. Vitesse scoorde maar liefst vier keer. Bruno Andrade waande zich even Robin van Persie toen hij Ben Sahar volledig over het hoofd zag op weg naar de 2-2. Vitesse liep daarna uit naar 1-4.

Feyenoord had grote moeite met Heracles. De hekkensluiter kwam tot 2-1. De grote man heette Elvis Manu, die beide goals scoorde.

De laatste wedstrijden op de avond eindigen allebei in 1-1. Twente speelde een fantastische eerste helft tegen Ajax, maar in de tweede helft domineerde de viervoudig landskampioen en Kolbeinn Sigthorsson scoorde een prima doelpunt. NAC Breda kwam maar tot 1-1 na 80 minuten met een man meer te staan. Verdediger Kanon kreeg rood, waarna Adnane Tighadouini de penalty miste. NAC kwam toch nog op 1-0, maar topscorer Michiel Kramer maakte gelijk.

Op zondag was het derbydag. In Friesland waren er anti-friese spandoeken te zien en Nederlandse vlaggen, maar Friesland en anti-Friesland bleven in evenwicht. Heerenveen kreeg al na acht seconden een penalty, de snelste ooit. Marlon Pereira scoorde een eigen goal en Heerenveen leek in een zetel te zitten. Cambuur boog het echter om en zo werd het 2-2. Die andere derby tussen Go Ahead Eagles en PEC Zwolle kende wel een winnaar. Het werd uiteindelijk 3-2 voor de thuisclub.

Tussen Dordrecht en Utrecht was er weer een eigen goal. Josimar Lima scoorde de 0-2 bij zijn eerste basisplaats. Uiteindelijk werd het 1-3. Groningen en Excelsior wisten in een doodsaaie wedstrijd elkaar in balans te houden. Ook hier was nog een eigen goal te bewonderen. Maikel Kieftenbeld scoorde de 0-1. Eric Botteghin staat ook centraal achterin in Groningen, maar hij maakte uiteindelijk gelijk.