Kipyego wint marathon van Amsterdam

Bernard Kipyego heeft de marathon van Amsterdam op zijn naam geschreven. De Keniaan liep een tijd van 2.06.22, driekwart minuut boven het parcoursrecord. Ook de andere podiumplekken gingen naar Kenia.

Kipyego plaatste na 38 kilometer een versnelling en liet daarmee zijn voornaamste concurrenten achter zich. Hij werd niet meer bijgehaald. Lucas Rotich kwam bijna een minuut later als tweede over de streep, gevolgd door John Mwangangi.

De winnaar van de afgelopen drie edities, Wilson Chebet, moest de besten na zo'n dertig kilometer laten gaan. Ook voor de Nederlander Patrick Stitzinger liep de marathon uit op een deceptie. Hij moest de strijd al na twee kilometer staken. Zonder Stitzinger was Paul Zwama de beste Nederlander. Hij werd zodoende ook Nederlands kampioen.