Leonardo DiCaprio produceert docu over gorilla's

Leonardo DiCaprio heeft een documentaire over gorilla's geproduceerd. Virunga gaat over een gelijknamig natuurpark in Congo waar mensen uit het park bedreigde gorilla's beschermen tegen onder meer jagers. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. De documentaire gaat op 7 november in première en is vanaf dan ook te zien op Netflix.

DiCaprio, die zich geregeld inzet voor dieren en het milieu, vindt het een mooi project om zijn naam aan te verbinden. "Films als Virunga geven een mooie kijk in de fantastische culturele en natuurlijke verschillen, de dingen die dreigen die te vernietigen en de mensen die ervoor vechten om ze te beschermen."

Netflix-programmadirecteur Ted Sarandos is het daarmee eens. "Leo begrijpt dat er niets sterkers is dan film om de harten en hoofden van mensen te bereiken", laat hij weten. "Met Virunga laten we de kijkers een fantastisch en aangrijpend verhaal zien waarbij het publiek tot op het laatste moment op het puntje van zijn stoel zit."