Ecclestone: "Las Vegas wil Formule 1-race"

Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft weer een nieuwe potentiële locatie voor een race. Las Vegas zou op de beroemde Strip de F1-bolides willen laten rijden, zo heeft hij aan The Independent laten weten.

Ecclestone: "Vegas zegt er klaar voor te zijn en de race zou zeker weten op The Strip zijn." De Formule 1 was in 1981 en 1982 ook al in de stad in Nevada op bezoek, maar toen werd er gereden op de parkeerplaats van Caesars Palace hotel, een inspiratieloze, niet populaire locatie. Er zijn echter meer gegadigden voor een plekje op de kalender. "Er willen wel een miljoen landen een F1-race organiseren, maar zij kunnen het niet betalen."

De Formule 1-kalender zal in de komende jaren weer wat gaan veranderen. Dit jaar kwam de race in Oostenrijk terug en stond de eerste Grand Prix van Rusland op het programma. Volgend jaar wordt Mexico weer aangedaan, terwijl in 2016 in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Baku de lichten op groen zullen springen. Het lijkt waarschijnlijk dat de kalender hierdoor meer dan 20 races zal gaan tellen.

Formule 1-baas Bernie Ecclestone wil het aantal races uitbreiden (Pro Shots/DPPI)
Formule 1-baas Bernie Ecclestone wil het aantal races uitbreiden (Pro Shots/DPPI)