Vrouw schrikt zich de pleuris door sms van dode oma

Drie jaar geleden overleed de Britse oma Lesley Emerson. Omdat granny nogal verzot was op haar mobiel, werd die samen met nog wat ander spul bij haar in de kist gestopt. Kleindochter Sheri vond troost door sms'jes naar oma te sturen. Dat was bovendien makkelijker dan naar het graf gaan. Maar ze schrok zich onlangs het apezuur toen er een berichtje terugkwam.

"Ik waak over je en alles komt goed. Je moet gewoon volhouden", las de vrouw vol afgrijzen op het schermpje van haar telefoon. Ze snapte er de ballen van. Wie had oma's telefoon te pakken gekregen? Had diegene al haar berichtjes gelezen?

Een familielid besloot het nummer maar gewoon te bellen. Een man bleek het nummer van provider O2 toegewezen te hebben gekregen, en dacht dat Sheri's sms'jes van grappenmakende vrienden afkomstig was. Hij dacht, kom, laat ik ook eens leuk terugdoen.

"Ik ben er ziek van, ik kan het niet anders omschrijven", aldus de arme Sheri, die desondanks nog wel kon bevatten dat haar kwelgeest het niet zo bedoelde.

De vrouw nam contact op met O2. De telco legde nog maar eens uit dat afgesloten nummers op den duur aan anderen kunnen worden toegewezen. Het bedrijf valt natuurlijk weinig te verwijten, maar ze hebben zich toch verontschuldigd voor het ongemak.