Aangifte tegen 50Plussers Krol en Nagel

De Stichting Vrienden van de Gay Krant doet aangifte tegen 50Plus-politici Henk Krol en Jan Nagel. Dat heeft advocaat Oscar Hammerstein vrijdag gezegd tegen de NOS.

Aanleiding om naar de politie te stappen is het WNL-programma Vandaag de Dag waarin Nagel het vrijdagochtend opnam voor Krol. Hij daagde de stichting uit om met bewijzen te komen dat het Kamerlid subsidiegeld in de website van de ouderenpartij zou hebben gestoken.

Nagel, oprichter van 50Plus en senator in de Eerste Kamer, vindt bovendien dat Hammerstein alleen verstand heeft van het beslag leggen op huizen. Ook suggereerde hij dat de advocaat geen zuiver verleden heeft. Hammerstein vindt dat laster. Tegen Krol gaat de raadsman namens de stichting aangifte doen van verduistering en oplichting.

De Stichting Vrienden van de Gay Krant moet ruim twee ton subsidiegeld terugbetalen aan het ministerie van Onderwijs, omdat het niet op de juiste manier is besteed. De stichting houdt Krol daarvoor verantwoordelijk en heeft donderdag beslag laten leggen op twee van zijn huizen.

Hammerstein was vrijdag niet direct bereikbaar voor commentaar.