Räikkönen mogelijk langer bij Ferrari

Kimi Räikkönen zal mogelijk zijn contract bij het Formule 1-team Ferrari gaan verlengen. De Fin kent dit jaar bij de Italiaanse renstal een moeizaam seizoen, maar lijkt zeker te zijn van zijn plek voor 2015. In zijn contract staat nog een optie voor 2016 die hij waarschijnlijk op zal gaan nemen.

Räikkönen sprak met CNN. "Ik heb een contract voor een seizoen en waarschijnlijk nog een jaar extra. Ik ben echter niet zo jong meer. Ik wil iets meer met mijn leven gaan doen dan alleen maar Formule 1. Ik zal mijn carrière afsluiten bij Ferrari. Ik heb de passie nooit verloren. Ik ga stoppen op het moment dat ik er niet meer van kan genieten."

Het is nog niet bekend wie de teamgenoot van Räikkönen zal gaan worden in 2015. Momenteel is het nog Fernando Alonso, maar de Spanjaard wil meedoen in de titelstrijd. Dat lukt dit seizoen niet met de Ferrari en daarom zou hij naar een ander team willen. Volgens oud-Ferrari-president Luca di Montezemolo is het vertrek van de topcoureur al officieel, maar laat een aankondiging nog op zich wachten.

Alonso is onderdeel van vele geruchten in het silly season. De Spanjaard zou inmiddels getekend hebben bij McLaren, zo meldt Mercedes-directeur Niki Lauda. Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff is er echter nog niet zo zeker van. Hij denkt dat de coureur wel eens of een sabattical kan gaan nemen of de overstap maakt naar het World Endurance Championship zoals Mark Webber voor dit seizoen heeft gedaan.

Opvolger van Alonso bij Ferrari lijkt Sebastian Vettel te worden. De viervoudig wereldkampioen vertrekt na dit seizoen bij Red Bull Racing. Mocht dit doorgaan dan komt de Duitser niet in een gespreid bed terecht, want de nieuwe Ferrari-topman Sergio Marchionne wil risico nemen om de Italianen weer naar de top te brengen, zo heeft hij Autocar laten weten.