Ook cabaretier Oosterhuis bedreigd door Guzman

Javier Guzman heeft ook collega Martijn Oosterhuis met de dood bedreigd. Dat vertelde laatstgenoemde woensdagavond in de talkshow van Jeroen Pauw. Het was al bekend dat Guzman het onlangs aan de stok had met cabaretier Martijn Koning. Koning meent 's nachts door hem in zijn woning te zijn overvallen.

Guzman zou door het lint zijn gegaan toen Oosterhuis een drankje van hem weigerde te accepteren. "Later in het verhaal was hij aan komen rennen om mij een 'suckerpunch' te geven, van achter aan te vallen", vertelde de cabaretier. "Er waren ook allemaal mensen bij en die hadden hem tegengehouden."

Oosterhuis en Koning hebben aangifte gedaan tegen hun collega wegens bedreiging en een poging tot mishandeling. Guzman en nog een cabaretier, Jim Speelmans, zouden woensdagochtend zijn gearresteerd. Speelmans assisteerde Guzman volgens Koning bij de inval in zijn woning, waarbij een tasergun werd gebruikt. De twee zouden boos zijn dat niet zij, maar Koning is gevraagd om de conference Sint en Nieuw te doen. Volgens de cabaretier waren er drank en drugs in het spel.