Hatred: zinloos geweld naar nieuw niveau

We hebben door de jaren heen veel zinloos geweld gezien in games. Denk bijvoorbeeld aan Manhunt, Grand Theft Auto of Postal. Er is nu een nieuwe speler op de markt: Hatred. De game doet eerdergenoemde titels verbleken. De reden? Het doel in Hatred is zinloos geweld.

Hatred is de eerste titel van Poolse ontwikkelaar Destructive Creations. In Hatred speel je in plaats van de good guy een zwartgallige, doorgedraaide massamoordenaar met een hekel aan mensen en de wereld op zich. Het verschil met bekende games die ook zinloos geweld bevatten, is dat het daar in de meeste gevallen optioneel is en niet het doel zelf: Hatred draait om het in koele bloede vermoorden van onschuldige burgers. Vrouwen, joggers, politieagenten; iedereen moet het ontgelden, ook al smeken ze om hun leven.

De game heeft veel stof doen opwaaien op social media. Mensen vallen over elkaar heen om de game te veroordelen vanwege het buitenproportionele en vooral zinloze geweld. Ook op verschillende gamewebsites komen talloze reacties binnen van mensen die zeggen een misselijk gevoel of koude rillingen te hebben gekregen van de trailer.

Bekijk de trailer hieronder. De video is zoals je inmiddels wel snapt zeer ongeschikt voor zwakke magen of mensen die zinloos geweld niet kunnen verkroppen.