RIVM opent telefoonnummer voor ebolavragen

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) opent een telefonische informatielijn waar mensen terechtkunnen met vragen over ebola. Dat heeft minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) donderdag bekendgemaakt in Brussel. Schippers besprak de ebolacrisis in Brussel met haar Europese ambtgenoten.

De uitbraak van ebola in een aantal West-Afrikaanse landen heeft al duizenden mensen het leven gekost. Vanwege de dreiging die uitgaat van de ziekte riep Schippers eerder al artsen en verpleegkundigen op om te helpen in de gebieden waar ebola is uitgebroken.

Tijdens een bijeenkomst bij de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) in het Zwitserse Genève benadrukte minister van Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen (PvdA) donderdag dat de internationale hulpverlening na een trage start inmiddels goed op gang begint te komen.

Ploumen wees erop dat de eerste prioriteit het indammen van de ziekte is. Tegelijkertijd liet de bewindsvrouw zich ontvallen dat de aanpak van de crisis op een later moment grondig geëvalueerd moet worden. "De internationale gemeenschap, maar ook de getroffen landen zelf, hadden eerder in actie moeten komen."