Suárez: "Ik leidde Liverpool naar de Champions League"

Luís Suárez staat op het punt om zijn rentree in het voetbal te maken. De Uruguayaan van FC Barcelona kijkt nu nog even terug op zijn tijd bij Liverpool. Liverpool nam Suárez in de januari 2011 over van Ajax. Op Anfield Road was de aanvaller direct een belangrijke kracht, maar door zijn gedrag was hij niet altijd een positief onderwerp van gesprek.

Zo werd hij afgelopen seizoen topscorer van de Premier League, maar greep hij net naast de landstitel. In drieënhalf jaar tijd kon Suárez alleen de League Cup aan zijn palmares toevoegen. Afgelopen zomer maakte hij de transfer naar FC Barcelona, voor ongeveer 81 miljoen euro.

"Persoonlijk succes is altijd leuk, want het is een bevestiging van het goede werk dat je doet", zegt de 27-jarige spits op de officiële website van Barcelona. "Maar het team staat voorop en afgelopen seizoen werden we net geen kampioen. Dat had spectaculair geweest. Ik ben dankbaar voor het werk dat het team heeft gedaan, maar ik miste zes wedstrijden en scoorde al mijn doelpunten in de Premier League zonder dat ik de penaltynemer was", vervolgt de oud-Ajacied.

"Ik kon met een opgeheven hoofd vertrekken, omdat ik Liverpool naar een hoger niveau had getild. Ik denk niet dat de club het zo goed had gedaan als ik er niet was. Terugkeren in de Champions League was ook iets wat ik en de club graag wilden en daar heb ik voor gezorgd."