Lichamen in massagraf Mexico niet van studenten

Het is nog altijd een raadsel wat er is gebeurd met de Mexicaanse studenten die drie weken geleden verdwenen na een confrontatie met de politie. Een ding is zeker: de 43 lichamen die onlangs in een massagraf werden gevonden zijn niet die van de studenten. Dat blijkt uit DNA-onderzoek op de stoffelijke overschotten, lieten de Mexicaanse autoriteiten dinsdag weten.

"Er is nog een sprankje hoop dat ze nog in leven zijn", zei Clemente Rodriguez Moreno, de vader van een van de verdwenen studenten, nadat het nieuws was bekendgemaakt.

De procureur-generaal liet dinsdag weten dat er nog eens veertien agenten zijn opgepakt in verband met de verdwijning. Zij hebben inmiddels bekend. In totaal zitten er nu vijftig mensen vast in de zaak, het merendeel agenten.

De verdenking is dat de politie in het plaatsje Iguala, waar de confrontatie plaatsvond, samenwerkt met Guerrero Unidos, een lokaal drugskartel. En het begint er steeds meer op te lijken dat die samenwerking zich niet tot Iguala beperkt, aldus de procureur-generaal. De veertien agenten die dinsdag werden aangehouden maakten deel uit van het korps in Cocula, een naburig stadje.