Arsenal opnieuw duurste club van Engeland

Arsenal blijft voor seizoenkaarthouders de duurste club in Engeland. Dit blijkt uit de Price of Football Index 2014 van de BBC. De goedkoopste seizoenskaart van de Londense club kost 1014 Britse pond, zo'n 1275 euro.

Die seizoenskaart is wel 29 pond goedkoper geworden ten opzichte van vorig seizoen. Bij Manchester City kan je al vanaf 299 pond (375 euro) een jaar lang wedstrijden bezoeken. De gemiddelde prijs van de goedkoopste seizoenskaart lag op 508,55 pond (640 euro) en de prijs lag daarmee acht procent hoger dan twee jaar geleden.

The Football Supporters Federation is niet blij met deze stijging. De supportersfederatie roept op om de tv-gelden in te zetten om de toegangsprijzen te verlagen. "De stijging is driemaal de inflatie en dat is volstrekt onaanvaardbaar waar in de top miljoenen wordt verdiend." Ondanks de prijsstijging is het aantal toeschouwers in de Premier League licht toegenomen naar 36.395 toeschouwers per wedstrijd.

Ter vergelijking bij Ajax betaal je voor een seizoenskaart minimaal 222,50 euro. Voor één seizoenskaart bij Arsenal heb dus bijna zes seizoenskaarten bij Ajax. Bij Feyenoord en PSV is de goedkoopste seizoenskaart respectievelijk 268 en 252,50 euro.

Klik hier voor een compleet overzicht van de goedkoopste en duurste seizoenskaarten van de Engelse clubs in de Premier League, maar ook in de lagere divisies. Er zijn ook diverse clubs in het andere landen onderzocht. Ook de prijzen een los kaartje, een kop thee, een pie en het programmaboekje worden vergeleken.