Ex-dopingzondaar Schumacher verkast naar ploeg Rebellin

Stefan Schumacher zet zijn wielerloopbaan voort bij de Poolse ploeg CCC Polsat Polkowice, waar hij onder anderen ploeggenoot wordt van Davide Rebellin. De Duitse wielrenner heeft getekend voor één jaar en komt over van het Deense Christina Watches, de ploeg van Michael Rasmussen.

Schumacher (33) won in 2007 de Amstel Gold Race en werd derde op het WK, maar werd in de Tour de France en Olympische Spelen van 2008 betrapt op het gebruik van Cera. De Duitser ontkende, maar het leverde hem twee jaar schorsing op. In 2010 keerde hij terug in de wielerwereld bij de Italiaanse continentale ploeg Miche-Guerciotti.

In maart 2013 biechtte Schumacher op dat hij vanaf zijn twintigste al verboden middelen gebruikte zoals groeihormonen, epo en corticosteroïden. Zijn nieuwe ploeggenoot Rebellin heeft eenzelfde discutabele geschiedenis: ook hij werd tijdens de Spelen in 2008 betrapt op doping en moest een schorsing uitzitten. Zijn zilveren medaille van de wegwedstrijd moest worden ingeleverd en ging naar Fabian Cancellara.

Schumacher in het geel in de Tour van 2008 (PRO SHOTS/Dppi)
Schumacher in het geel in de Tour van 2008 (PRO SHOTS/Dppi)