Xbox One meer verkocht dan PS4 in september

De ondertussen beruchte analist in de gamesindustrie Michael Pachter heeft weer wat te melden: volgens hem zijn er meer Xbox One-consoles verkocht dan PlayStation 4's in afgelopen september in Noord-Amerika. Hij zegt dat Microsoft 325.000 consoles heeft verkocht, terwijl de teller voor Sony is blijven steken bij 250.000. Opvallend, want PlayStation 4 heeft tot nu toe elke maand betere cijfers laten zien dan Xbox One.

Vorige maand kwam Destiny uit, en als 'partner' van Sony zou dat juist de systemseller moeten zijn geweest. Voor 450 dollar kon je een PlayStation 4 met Destiny kopen. Microsoft heeft echter Madden 15, een football-game dus populair in Noord-Amerika, bij haar console gestopt. Beter nog, je kreeg er een gamevoucher bij, zodat je bijvoorbeeld Destiny gratis erbij kon krijgen. Blijkbaar heeft dat zijn vruchten afgeworpen. Zeker omdat de bundel nog eens 50 dollar goedkoper was.

Volgende week komen de officiële cijfers uit de Verenigde Staten, dan weten we of Microsoft langzaam opkrabbelt in de strijd met Sony om de gunst van de consolegamer.

Xbox One