Eerste verdachten rellen bekerfinale voor rechter

De eerste twaalf verdachten van de ongeregeldheden tijdens de bekerfinale tussen Ajax en PEC Zwolle in april in de Rotterdamse Kuip moeten begin november voor de rechter verschijnen. Het Openbaar Ministerie in Rotterdam meldt maandag de eerste dagvaardingen te hebben verstuurd.

Tijdens de bekerfinale moest de wedstrijd langdurig worden stilgelegd omdat vuurwerk op het veld werd gegooid vanuit een vak met Ajax-supporters. Ook werden in het vak vernielingen aangericht.

Uiteindelijk werden ongeveer veertig verdachten aangehouden. Daarvan moeten er nu 36 zich voor de rechter verantwoorden. De rechtbank heeft in Rotterdam heeft hiervoor drie dagen uitgetrokken. De eerste twaalf moeten 7 november voor de rechter verschijnen. De zaak tegen de enige minderjarige verdachte die is opgepakt wordt door een jeugdrechter beoordeeld. Tegen drie anderen is er onvoldoende bewijs.

De verdachten komen vooral uit Noord-Holland en zijn tussen de 18 en 31 jaar. Zij hebben inmiddels al een stadionverbod gekregen.