Guns, Gore & Cannoli mikt op maffia-zombies

Het Belgische Crazy Monkey Studios is al een tijdje bezig met Guns, Gore & Cannoli en hebben het grafisch naar een hoger plan getild. Het spel is nu mooier dan de trailer. Gelukkig komt de demo binnenkort uit, dus dan kan iedereen laten zien wat zij in hun mars hebben. Je kunt je nu opgeven voor de bèta.

spel

Guns, Gore & Cannoli  is een maffia-zombie-shoot ‘em up-survival-horror. Het speelt zich af tijdens de drooglegging in de jaren 20 van de vorige eeuw in de Verenigde Staten. Alcohol was toen verboden en mensen stookten dus hun eigen brouwsels. In deze tijd werd de maffia oppermachtig en deed Al Capone goede zaken in Chicago en omgeving. In Guns, Gore & Cannoli speel je als Vinnie Cannoli. De alcohol die de twee rivaliserende maffiafamilies verkopen in Thugtown maakt zombies van hun klanten. Vinnie zoekt een vriend van hem en knalt iedereen overhoop die hem in de weg loopt.

tactisch

Er zijn veel bijzondere wapens te krijgen. In het begin van het spel is de vlammenwerper erg handig. Ook tactisch gebruik van granaten is erg aan te raden.  Het blijkt niet uit de trailer, maar Guns, Gore & Cannoli is perfect voor co-op. Let wel op dat je elkaar kan verwonden met ‘friendly fire’. Mijn partner gooide tot tweemaal toe een granaat op mijn hoofd en dat is niet zo gezond.

co-p

Met lukraak knallen in de rondte ga je het niet redden, hoe leuk dat ook is. Je moet nadenken en tactisch samenwerken om verder te komen. Het spel is over-the-top, zit barstensvol humor en heeft verrassend genoeg een sterk verhaal ondanks alle zombies.

Guns, Gore & Cannoli komt vroeg in 2015 uit voor Xbox One, PlayStation 4, Wii U, Mac en pc.

boem