Oud-PSV'er Tardelli helpt Brazilië langs Argentinië

Brazilië heeft een oefenduel tegen Argentinië in Beijing met 2-0 gewonnen. Oud-PSV'er Diego Tardelli werd in zijn achtste interland met twee doelpunten de man van de wedstrijd. Lionel Messi miste een strafschop voor de Argentijnen.

Tardelli volleerde na 28 minuten knap de 1-0 in het doel. Voormalig AZ-goalie Sergio Romero leek de bal echter wel tamelijk simpel te hebben kunnen keren. Nadat zijn collega-doelman Jefferson de penalty van Messi vlak voor rust had gekeerd, kopte Tardelli na ruim een uur van dichtbij de 2-0 tegen het net.

De aanvaller speelde in het seizoen 2006-2007 op huurbasis voor PSV. Hij scoorde drie keer voor de Eindhovenaren, waarna hij vertrok naar Flamengo. Sindsdien had Tardelli vooral succes bij Atlético Mineiro.

Argentinië speelde begin september nog Duitsland van de mat in een reprise van de WK-finale. Brazilië won na zijn nederlaag tegen Nederland op het WK al zijn wedstrijden. Vorige maand werden Colombia en Ecuador in oefenwedstrijden nipt verslagen.