'Den Haag wil minder Marokkanen in Opsporing Verzocht'

Niet alleen Geert Wilders wil minder Marokkanen. Ook anderen in politiek Den Haag willen er minder, maar zeggen dat niet dusdanig dat ze er een aanklacht mee riskeren. Er wordt ook niet erkend dat het wordt gezegd. Bovendien wil men naar verluidt niet minder Marokkanen als zodanig, maar minder Marokkanen in het programma Opsporing Verzocht. Dat beweren althans bronnen van de Nieuwe Revu.

Door Haagse politici maar ook door de NPO zou er druk zijn uitgeoefend op het programma, 'om minder aandacht te besteden aan zaken waarbij Marokkanen of andere allochtonen worden gezocht', schrijft het weekblad volgens AT5. Opsporing Verzocht ontkent, maar volgens de bronnen zou de berichtgeving onmiskenbaar waar zijn.

"Het grote aantal Marokkanen in Opsporing Verzocht wekt weerzin op in politiek Den Haag", zegt er een, die een jonge agent uit het belpanel van het programma zou zijn. "We hebben laatst weer te horen gekregen minder aandacht te moeten besteden aan zaken waarbij allochtone verdachten worden gezocht." Uit politiek Den Haag is nog niet op de beschuldiging gereageerd.