Wilde achtervolging leidt tot twee aanhoudingen

Twee vermoedelijke inbrekers zijn woensdagnacht na een wilde achtervolging aangehouden in Eindhoven. Het duo van 32 en 33 jaar zonder vast woonadres zit vast voor verder onderzoek. Een derde verdachte wordt nog gezocht.

Een surveillerende politieagent reed even na 03.00 uur op de A2 richting Eindhoven toen het rijgedrag van een bestuurder achter hem opviel. De auto slingerde over de weg en leek de agent niet in te willen halen. Toen de politieauto op de vluchtstrook parkeerde, reed het voertuig alsnog voorbij. De auto bleek valse kentekenplaten te hebben, waarop de agent de achtervolging inzette.

Bij een poging de auto in te halen op de Cantharellenlaan in Eindhoven gooide de bestuurder zijn stuur naar links en ramde de politieauto. De agent moest vol in de remmen om te voorkomen dat hij tegen een geparkeerde auto en een lantaarnpaal aanreed. Een inzittende sprong uit de rijdende auto en sloeg op de vlucht.

De bestuurder trapte het gaspedaal vervolgens flink in en ging ervandoor, waarop de agent opnieuw de achtervolging inzette. De twee verdachten zijn uiteindelijk in de kraag gevat, nadat de bestuurder plotseling remde en de politieauto het voertuig ramde. De twee verdachten gaven zich over en zijn bij het Rendierveld in het zuiden van Eindhoven aangehouden.

In hun auto lag inbrekersgereedschap, waaronder een koevoet en een knipschaar.