Ronaldo: "Ik bracht mijn carrière in gevaar"

Cristiano Ronaldo wilde koste wat kost de Champions League-finale van afgelopen seizoen spelen, ondanks dat de Portugees met een blessure kampte. Ronaldo sukkelde tegen het einde van afgelopen seizoen met steeds meer blessures. Met Real Madrid was hij in de strijd om drie hoofdprijzen beland, waarvan er uiteindelijk twee werden gepakt, de Champions League en de Copa del Rey.

De finale van de Copa del Rey liet Ronaldo al schieten, maar de eindstrijd van het miljoenenbal in Lissabon wilde hij niet aan zich voorbij laten gaan. "Ja, ik heb mijn carrère op het spel gezet door de finale in Lissabon te spelen", zegt hij nu tegen World Soccer. "Maar als je geen risico's neemt, dan zul je nooit iets winnen. We waren actief in grote competities en het werd een lastige situatie, maar uiteindelijk is het allemaal goed gekomen. Ik heb het doelpuntenrecord in de Champions League ook nog verbroken."

Na het seizoen stond het WK met Portugal nog voor de deur. Door fysieke ongemakken haalde Ronaldo nooit het beste uit zichzelf naar boven in Brazilië. "De finale vroeg veel van mijn lichaam en op het WK had ik daar last van. Het was goed geweest als ik een korte pauze kreeg, maar daar was geen tijd voor."

"Ik was fysiek niet in beste staat, maar ben toch tot het uiterste gegaan. Op clubniveau ging alles goed. We pakten La Décima, ik scoorde en dat was waar het allemaal om te doen was. Bij Portugal ging het echter minder."