Roma-eigenaar: Strootman niet te koop

Kevin Strootman is niet te koop. Dat heeft AS Roma-eigenaar James Pallotta woensdag tegen de BBC gezegd. De 24-jarige voetballer wordt al enige tijd nadrukkelijk in verband gebracht met Manchester United. "Het gaat niet gebeuren. Ik heb de kranten gezegd dat ze geen papier moeten verspillen."

Strootman werd vorig seizoen door Roma overgenomen van PSV en was vrijwel meteen een dragende speler in het team van de Romeinen. De Oranje-international raakte echter in maart zwaar geblesseerd aan zijn knie waardoor hij het WK moest missen.

Louis van Gaal is een groot fan van Strootman. Hij zou de afkoopsom van 95 miljoen euro willen neerleggen om de oud-speler van Sparta Rotterdam en FC Utrecht naar Manchester te halen.

Pallotta stelt bij zo'n bod wel te gaan praten. "Dat moet je doen, dat is de zakenkant. Maar dat betekent niet dat bij 95 miljoen je, boem, beet hebt. Zo werkt het niet, althans niet bij ons." Geld is uiteindelijk niet het belangrijkste voor Roma, zegt Pallotta. "Voor anderen misschien wel. Wij willen juist een geweldig team neerzetten. We hoeven niet verschrikkelijk veel geld te verdienen. Ons doel is stabiliteit."