Demonstratie Hamburg loopt uit op veldslag

Een demonstratie van Koerden in de Duitse stad Hamburg is gisteren uitgelopen op een massale veldslag. Een groep van zo'n 400 Koerden protesteerden tegen de opmars van het geteisem van de Islamitische Staat en de huidige situatie rondom de belegerde Koerdische stad Kobane. De Koerden waren hiervoor bijeengekomen bij een moskee in de Hamburgse wijk St. Georg. Een groep van zo'n 400 salafistische haatbaarden was het echter niet met de demonstratie eens en viel de groep aan met ijzeren staven, messen en stenen. Honderden politieagenten waren nodig om de tweede groep uiteen te kunnen houden. Bij de veldslag vielen minstens 23 zwaargewonden.

Politie moest een waterkanon gebruiken om de woedende meute af te koelen en nam ook diverse opmerkelijke wapens in beslag. Zo nam de sterke arm der wet naast de gebruikelijke boksbeugels, messen en stalen knuppels ook een machete en een fiks aantal kebabmessen in beslag. Eerder op de avond waren er ook al botsingen tussen Koerden en radicale moslims bij het station van Hamburg. De groepen bekogelden elkaar daar met onder meer stenen en flessen.

In de Duitse stad Celle, bij Hannover, was het gisteravond weer 'feest'. Net als de voorgaande dag werden daar jezidi's door Tsjetsjeense moslims belaagd. Ook hier moest de politie hardhandig optreden om verder geweld te voorkomen.