De Gea wil Ronaldo bij Manchester United

David de Gea stond zondag aan de basis van de overwinning van Manchester United op Everton (2-1). De Spaanse keeper spreekt van een van zijn beste wedstrijden ooit.

Manchester United won dankzij doelpunten van Angel Di Maria en Radamel Falcao, maar mocht De Gea dankbaar zijn dat de kleedkamer na 45 minuten werd opgezocht met een voorsprong. Hij keerde de strafshop van Leighton Baines. Na rust had de Spaanse international een aantal belangrijke reddingen in huis.

"Zo’n wedstrijd geeft je veel vertrouwen", zegt De Gea in gesprek met Goal. "Het was een belangrijke overwinning voor het team. Ik denk niet dat ik die wedstrijd snel zal vergeten. Het was een van mijn beste wedstrijden ooit. Misschiel wel de beste, omdat we de wedstrijd wonnen. Er zijn voorbeelden van wedstrijden waarin ik goed speelde, maar we niet wonnen. Dus in dat opzicht was dit de perfecte wedstrijd.”

Na een slechte start in de Premier League lijkt manager Louis van Gaal de boel aardig op de rit te hebben. De Gea verklaart de moeizame start. "We hebben te maken met nieuwe spelers, een nieuwe trainer en een nieuwe speelstijl. Dat is een proces wat tijd nodig heeft. De trainer ziet ook dat we langzaam maar zeker vooruitgang boeken. We winnen nu in ieder geval weer wedstrijden. Uiteindelijk komen we er wel.”

Van Gaal haalde afgelopen zomer Falcao en Di Maria naar Old Trafford. "Ze hebben zich snel aangepast. Ze hebben allebei al gescoord en assists gegeven. Zij maken ons beter. Iedereen heeft kunnen zien hoe goed die twee het hebben gedaan in Spanje. Laten we hopen dat ze hier net zo veel scoren voor Manchester United.

Manchester United slaagde er niet in Cristiano Ronaldo terug te halen. De Gea ziet hem graag komen. "Natuurlijk zie ik Cristiano Ronaldo graag naar Manchester United komen. Maar ik denk dat het heel moeilijk is om hem aan te trekken."

Zonder Ronaldo hoopt De Gea op een succesvol seizoen. “We moeten met Manchester United terug zien te keren in de Champions League. We moeten weer tot de beste clubs van Europa behoren. Hopelijk pakken we dit seizoen een prijs."