Hardleerse pedo moet halve maand de cel in

De rechtbank van Zwolle heeft een 43-jarige pedofiel veroordeeld tot 3,5 maand gevangenisstraf, waarvan 3 maanden voorwaardelijk. De smeerlap, afkomstig uit Deventer, randde eerder dit jaar een 7-jarig meisje aan in een zwembad. De vuile viezerik werd al tweemaal eerder voor een dergelijk zedendelict veroordeeld.

Afgelopen 23 februari sloeg de pedofiel toe in zwembad De Scheg in Deventer, aldus RTV Oost. De smeerpijp pakte een nietsvermoedend kind beet in het water en betastte haar. De kinderliefhebber vertelde de rechter dat hij tot zijn daden kwam vanwege eenzaamheid en depressiviteit en was op zoek naar een seksuele ontlading.

De man zat aan het einde van een proeftijd van vijf jaar, die hij na een eerder zedendelict kreeg opgelegd. De pedofiel heeft nu opnieuw een proeftijd van vijf jaar aan zijn broek hangen en heeft ook een werkstraf van 30 uur gekregen. Daarnaast moet de smeerlap zich ook verplicht laten behandelen. De rechter acht de kans groot dat de man, die nu dus voor de derde keer is aangehouden wegens pedofiele activiteiten, na vrijlating in herhaling zal vallen.

Mocht je nog niet zitten te schuimbekken dan komt hier de zeer opmerkelijke verklaring van de rechter voor de belachelijk lage straf voor de recidiverende kindermisbruiker. Volgens de befdrager is de man namelijk verminderd toerekeningsvatbaar vanwege zijn pedofiele geaardheid! Volgens andere deskundigen heeft de pedo ook een autistische stoornis.