Amsterdammer vast voor liquideren verkeerde

Voor de moord op de 30-jarige Stefan Regalo Eggermont is een 26-jarige Amsterdammer aangehouden. Dat meldt het Openbaar Ministerie dinsdag. Het slachtoffer werd in juli doodgeschoten in de Conradstraat in Amsterdam en is waarschijnlijk het slachtoffer van persoonsverwisseling.

Politie en justitie denken dat de moord in verband staat met de reeks liquidaties in de Amsterdamse onderwereld van het afgelopen halfjaar. Regalo Eggermont is waarschijnlijk voor iemand anders aangezien. Hij had geen crimineel verleden.

Het Parool schrijft dat de verdachte in het kamp zat van Gwenette Martha, die zelf in mei werd geliquideerd. Bij hem thuis zou het moordwapen zijn gevonden. De verdachte is een bekende van de politie. Zo wordt hij ook verdacht van betrokkenheid bij de fatale schietpartij in het Scheepvaartmuseum vorig jaar.

Het eigenlijke doelwit van de liquidatie in de Conradstraat was volgens de krant de broer van een van de mannen die in december 2012 werd geliquideerd in de Staatsliedenbuurt. Die woonde bij Eggermont in de buurt en had ook een blauwe Fiat Punto.