Van de Looi grijpt in bij FC Groningen

De trip van FC Groningen naar het Duitse Erfurt komt trainer Erwin van de Looi goed uit na de 4-0 nederlaag tegen Feyenoord. In de stad is de club eregast bij het afscheid van het oude stadion van Rot Weiss Erfurt.

Van de Looi wil de trip gebruiken om eens stevig met zijn spelers te praten. Dit naar aanleiding van de zwakke start van het seizoen. Afgelopen zondag ging de Trots van het Noorden nog kansloos met 4-0 ten onder op bezoek bij Feyenoord. “Het wordt namelijk een hele klus om ons spel weer op peil te krijgen.”

“Het resultaat in Rotterdam was verschrikkelijk teleurstellend”, zegt Van de Looi in gesprek met Voetbal International. “Daar hebben we een goede tik van gekregen, daar moeten we niet moeilijk over doen. Maar we zijn al langer niet tevreden.”

FC Groningen verloor vier van de laatste zes competitiewedstrijden. “Van één of twee nederlagen raken we hier niet in paniek, maar na acht wedstrijden waarin we absoluut niet constant zijn geweest, vind ik het tijd iets anders te proberen. Ik hou ervan om spelers het vertrouwen te geven, maar het spel ontwikkelt zich niet ten positieve. Dan moet je als trainer ingrijpen.”

Van de Looi na het teleurstellende optreden bij Feyenoord. (PRO SHOTS/Joep Leenen)Van de Looi na het teleurstellende optreden bij Feyenoord. (PRO SHOTS/Joep Leenen)