Rocker Paul Revere (76) overleden

Paul Revere, de voormalige frontman van de Amerikaanse rockband Paul Revere & the Raiders, is afgelopen zaterdag op 76-jarige leeftijd overleden. De muzikant leed al tijden aan kanker en overleed in zijn huis in Idaho. Het treurige nieuws werd door zijn manager Roger Hart bekendgemaakt.

Paul Revere, die als Paul Revere Dick in 1938 werd geboren, stond bekend als 'The Madman of Rock-'n-Roll'. Deze bijnaam kreeg hij vanwege de podiumact van de band en de daarbijbehorende verkleedpartijen. Paul Revere & the Raiders braken in 1963 door met hun bewerking van Richard Berry's 'Louie Louie'. De groep zou vanaf 1966 hits scoren met eigen composities zoals 'Kicks', 'Hungry' en 'Him Or Me - What's It Gonna Be?'. De grootste hit van de groep zou verschijnen in juli 1971 toen er met 'Indian Reservation (The Lament of the Cherokee Reservation Indian)' de hoogste positie in de Billboard Top 200 werd gehaald.

Paul Revere and the Raiders was de vaste huisband in de door Dick Clark gepresenteerde tv-show Where the Action Is. Ook had de groep een gastoptreden als zichzelf in de populaire tv-serie Batman. Paul Revere and the Raiders kende in de afgelopen vijftig jaar vele bezettingswisselingen waarbij alleen toetsenist en zanger Paul Revere constant aanwezig was. Revere had afgelopen augustus de groep na 52 jaar verlaten.


Kicks (1966)


Hun grootste hit 'Indian Reservation (The Lament of the Cherokee Reservation Indian)'