Jim Bakkum heeft interesse in coachrol The Voice

Het lijkt Jim Bakkum erg leuk om aan de slag te gaan als coach in The Voice of Holland. "Dat je echt kunt coachen en werken met de kandidaten", zei de zanger, die zelf bekend werd door talentenjacht Idols, maandagochtend in Koffietijd.

"Bij Idols was het een stuk afstandelijker", blikt de 27-jarige Bakkum terug op de jury. "We leerden ze wel goed kennen, maar het coachaspect lijkt me hartstikke leuk. Ik zou niet zo'n streng jurylid worden." Hoewel de zanger met plezier terugdenkt aan zijn deelname aan Idols, kijkt hij niet graag naar oude optredens. "Op je vijftiende is je stem niet waar hij moet zijn en dat hoor je. Je hoort dat ik net de baard in mijn keel had gehad. Ik zou op een geitenboerderij niet misstaan."

Bakkum, die in 2003 tweede werd in de eerste editie van de talentenjacht, denkt dat hij beter op latere leeftijd mee had kunnen doen. "Had effe drie jaar gewacht. Ik heb er geen spijt van, maar qua zang en focus had ik beter kunnen wachten."

Over zijn Idols-avontuur zingt de zanger ook op zijn nieuwe plaat Schouder, die volgende week maandag verschijnt. "Je springt in het diepe en je weet niet waar het eindigt", omschrijft Bakkum het liedje In het Diepe. Op het schijfje is de zanger erg persoonlijk. "Het zijn geen nummers waar je op iedere braderie opkomt met handjes in de lucht."

Die rustige en persoonlijke nummers zingt Bakkum het liefst. "Ik zit het liefst op een kruk met mijn ogen dicht te zingen. Dat vind ik het mooiste om te doen."