Oost-Azië groeit dit jaar minder hard

De Wereldbank heeft de economische vooruitzichten voor Oost-Azië maandag naar beneden bijgesteld. Overheden in de regio moeten meer doen om investeringen en export een impuls te geven, vindt het financiële instituut.

De regio, waar onder meer China en Indonesië toe behoren, groeit dit jaar met 6,9 procent, verwacht de Wereldbank. Eerder was nog uitgegaan van 7,1 procent groei.

Ondanks de neerwaartse bijstelling is Oost-Azië nog steeds de snelst groeiende regio ter wereld. "De regio heeft de potentie sneller te groeien, maar dan moeten beleidsmakers een ambitieuze hervormingsagenda implementeren", aldus de Wereldbank.

China, veruit de grootste economie in de regio, groeit dit jaar met 7,4 procent, maar volgend jaar neemt het groeipercentage af naar 7,2 procent. Hoewel China daarmee boven het gemiddelde zit, neemt het groeitempo in alle andere landen in Oost-Azië toe. De regio kan echter flink lijden onder tegenvallende groei in China.

In Indonesië groeit de economie dit jaar met 5,2 procent, fors minder dan de 5,8 procent van vorig jaar. De groei van Maleisië valt met 5,7 procent juist fors hoger uit dan de 4,9 procent die eerder was geraamd.