Gevechten bij grens tussen Libanon en Syrië

Strijders van de Libanese Hezbollah-beweging zijn zondag bij de grens met Syrië slaags geraakt met Syrische opstandelingen. Onder de Syrische strijders waren ook leden van het aan Al-Qaida gelieerde Jabhat al-Nusra, meldden bronnen bij de Libanese autoriteiten.

De Syrische militanten vielen stellingen van Hezbollah aan bij de dorpen Brital en Nahle, in het bergachtige grensgebied. Hezbollah reageerde door versterkingen te sturen en zette onder meer jeeps met machinegeweren in. Aan beide zijden vielen slachtoffers, maar hoeveel was onduidelijk.

De sjiitische Hezbollah-beweging heeft de afgelopen jaren strijders naar Syrië gestuurd om de regering van president Bashar Assad bij te staan. Hiermee heeft ze de woede van de rebellen in Syrië op de hals gehaald, die overwegend soennitisch zijn.

Net als in Turkije heeft de Syrische burgeroorlog in Libanon een verwoestende impact. Meer dan een miljoen Syriërs hebben hun toevlucht gezocht in het land en door de inmenging van Hezbollah breken aan de Libanese kant van de grens geregeld gevechten uit.