[Eredivisie] Uitslagen speelronde 8

Dit weekend is de achtste speelronde in de Nederlandse Eredivisie gespeeld. PSV won opnieuw en blijft zo leider van de vaderlandse competitie. Heracles Almelo staat nog steeds laatste maar wist wel haar eerste drie punten te pakken. Ajax en FC Twente speelden allebei gelijk.

Op vrijdag begon de speelronde met spektakel in Arnhem. Liever een Rus met poen dan een Chinees met mihoen was er op de tribune zichtbaar, en in de wedstrijd bleek dit ook wel. ADO Den Haag had een complete offday en het middenveld van Vitesse scoorde in totaal vijf keer: Kelvin Leerdam twee keer en Marko Vejinovic drie keer (waarvan twee penalties). Michiel Kramer scoorde nog voor ADO Den Haag, zijn zesde goal van het seizoen waardoor hij de aanvoerder is van de topscorerslijst. Het eindoordeel: 6-1.

Dat was een dag later opnieuw de uitslag in de wedstrijd tussen Heracles en NAC Breda. De thuisploeg zat nog zonder punt, maar zes verschillende spelers zorgden ervoor dat Heracles toch nog iets te vieren had. Gezien de achterstand van vijf punten op de nummer 17 FC Dordrecht wist de ploeg al dat ze nog altijd laatste zouden blijven. Stipe Perica kreeg nog een rode kaart voor natrappen en zal wellicht enkele wedstrijden vanaf de tribune mogen volgen.

FC Dordrecht wist wat het te doen stond door de hete adem van Heracles Almelo. De ploeg beleefde goede dagen in Friesland eerder dit seizoen toen ze daar SC Heerenveen met een 2-1 overwinning verrasten. SC Cambuur liet echter zien dat het in Leeuwarden anders is: al na 6 minuten stonden ze met 2-0 voor en het werd uiteindelijk 4-1. En passant verloor die andere Friese club opnieuw met 2-1, ditmaal door een late goal van Terell Ondaan bij Willem II. SC Cambuur staat door deze overwinning weer op een knappe vierde plaats.

Go Ahead Eagles is ook een club die nog niet al teveel punten pakte. Vijf punten, net als Dordrecht, waren er in Deventer binnen gehaald. Tegen FC Utrecht leek het er 50 minuten geen moment op dat ze een kans maakten, en stond het 'maar' 2-0 voor de thuisploeg. Maar via een tegengoal vroeg in de helft van Deniz Turuc, een kopgoal van Bart Vriends en een goal in de laatste seconden van Jeffrey Rijsdijk namen de Eagles de punten mee naar huis.

Op zondag begon het met een spektakelstuk tussen PSV en Excelsior. Drie maal scoorde PSV, drie maal was het enigszins fortuinlijk. Jeffrey Bruma pakte met een 3-0 stand nog een rode kaart, maar daarmee werd het niet echt spannend. Het bleef bij die stand in de resterende vijf minuten.

Feyenoord lijkt dan wel weer eindelijk de vorm te hebben gevonden die FC Groningen mist op dit moment. Vier goals, en zowel Kazim als Te Vrede pikten hun momenten mee. Groningen had daar niets tegenin te brengen. Op hetzelfde moment miste AZ niet de vorm, maar wel de kansen. Twente kon hierdoor een punt meenemen, na ook een prachtige goal van Hakim Ziyech. 2-2 was het eindoordeel.

Op papier de topper van het weekend, Ajax - PEC Zwolle, was in de realiteit een wat povere wedstrijd. Ajax en PEC kregen wel enkele kansen in de eerste helft, maar hoe langer de wedstrijd duurde, hoe matiger het werd. Er werd dan ook niet gescoord door beide ploegen. 0-0 was zodoende de eindstand.