Van Gaal wint met United moeizaam van Everton

Louis van Gaal lijkt Manchester United langzamerhand op de rit te krijgen. De Nederlandse coach boekte zondag zijn tweede overwinning op rij. Everton werd op Old Trafford moeizaam met 2-1 verslagen. Ángel Di María en Radamel Falcao scoorden voor United. Steven Naismith kopte de 1-1 binnen. Ploeggenoot Leighton Baines miste daarvoor een strafschop.

Dailey Blind en Robin van Persie speelden de gehele wedstrijd mee bij United, dat vorige week West Ham United al versloeg. De thuisploeg ontsnapte in de slotfase tot driemaal toe aan de gelijkmaker. Doelman David de Gea hield zijn ploeg op de been. De Spanjaard stopte in de eerste helft ook al een penalty.

Door de zege stegen de Red Devils van de tiende naar de vierde plaats, met elf punten uit zeven duels. Koploper Chelsea heeft vijf punten meer en speelt later op de dag nog tegen Arsenal. Everton, de laatste jaren een vaste waarde in de subtop, staat zeventiende.

In de Primera División blijft Sevilla uitstekend presteren. De Zuid-Spanjaarden klopten Deportivo La Coruña met 4-1. Oud-AZ'er Haris Medunjanin scoorde voor Deportivo de 1-1. Stéphane M'Bia (2), Vitolo en Carlos Bacca waren doeltreffend voor de nummer drie van de Primera División.