'Kim Jong-un niet ziek'

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft geen problemen met zijn gezondheid. Dat heeft de secretaris van de regerende Koreaanse Arbeiderspartij, Kim Yang-gon, gezegd, zo meldt de Zuid-Koreaanse minister van Defensie Ryoo Kihl-jae zondag op tv.

Kim Yang-gon was samen met twee andere hooggeplaatste Noord-Koreaanse functionarissen in Zuid-Korea voor een verrassingsbezoek aan de sluitingsceremonie van de Aziatische Spelen. Tijdens het bezoek is afgesproken dat Noord- en Zuid-Korea weer gaan praten.

De mededeling van Kim Yang-gon heeft de onduidelijkheid rondom Kim niet uit de wereld geholpen. De leider is sinds 3 september niet meer in het openbaar gezien. De Noord-Koreaanse staatstelevisie berichtte eerder dat Kim onwel was, maar dat hij nog steeds het land leidt. Zijn afwezigheid heeft tot veel speculatie geleid over zijn gezondheid en over de machtsverhoudingen in het stalinistische land. Eerder dit jaar verschenen beelden van Kim Jong-un waar hij met moeite loopt tijdens een plechtigheid.

'Kim Jong-un niet ziek'
'Kim Jong-un niet ziek' (Foto: ANP)