Frans Bauer vat titel cultfiguur op als compliment

Frans Bauer ligt er niet wakker van dat hij een cultfiguur wordt genoemd. "Ik geloof dat ik dat als een compliment moet opvatten", vertelt de volkszanger zaterdag in het AD. Op Bauers muziek werd lange tijd neergekeken, maar inmiddels heeft de Brabander 'fans in alle lagen van de bevolking'.

Bauer, die deze week zijn tiende theatertournee aftrapte, heeft naar eigen zeggen zo'n beetje alles al meegemaakt. "Er zijn mensen bij mij op de bühne ten huwelijk gevraagd, er zijn mensen flauwgevallen en ik ben overladen met cadeautjes. Worsten, haringen, bossen bloemen en zelfs een kunstgebit." Wat de volkszanger daarmee moest, wist hij niet goed. "Die man was zo blij dat hij mij zijn gebit gaf, uit zijn mond, in mijn hand. Ik heb 'm maar snel teruggegeven."

Bauer is blij met de nauwe band die hij met zijn fans heeft en is 'intens dankbaar' voor de steun die hij van hen krijgt. Op zijn beurt wil de 40-jarige zanger er ook zijn voor zijn aanhang. "Voor sommige mensen ben ik steun en toeverlaat. Dat vind ik het mooie van artiest zijn, mensen zo te raken."