Kerkdienst voor honden en katten

Zondag verandert de dorpskerk in Schaarsbergen in een 'lite-versie' van de Ark van Noach. Die dag is er namelijk een kerkdienst gewijd aan wezens die niet naar gods gelijkenis geschapen zijn: de hond en de kat.

En het leuke is… de dieren mogen er nog zelf bij aanwezig zijn ook! Hoewel katten normaal gesproken vanzelfsprekend Bastet aanhangen zullen ook zij een kijkje krijgen in de keuken van het geloof dat diezelfde dieren ooit als werknemers van heksen bestempelde.

De schepper van dit zalige plan vertelt: "Ik ben op het idee gekomen door een bericht op ons Facebookaccount over iemand die de hond van het gezin had moeten laten inslapen. Dat leverde een hausse aan reacties op. Veel mensen blijken troost uit hun huisdieren te halen. Dus waarom geen kerkdienst met hond en kat, dacht ik. Het gewone leven verdient een plek in de kerk. Althans, zo kijk ik er tegenaan. Het gaat mij meer om het leven dan om de leer"

De dienst begint zondag om half vier en zal een half uurtje later afgelopen zijn. Aan drinkbakken, brokjes en poepzakjes is gedacht. Mogelijk komt ook een paard de kerkdienst vereren met een bezoek.