Bekende Syrieganger bedreigt Wilders

Een bekende Nederlandse jihadganger in Syrië, Muhajiri Sháám, heeft PVV-leider Geert Wilders vrijdag via Twitter bedreigd. Sháám wenst dat er een einde komt aan de 'nationalistische volkswolf en misdadiger Wilders' en dat hij in handen valt van de 'mujahideen'.

In een tweede tweet schrijft hij: "Eens kijken of hij zich dan nog op zulke grove manieren durft uit te laten over de Profeet. Schuil nu t nog kan achter je vrijheid".

Sháám riep vorige week in een filmpje op Facebook zijn broeders in onder meer Nederland op tot een stevige daad tegen de Nederlandse overheid vanwege de Nederlandse steun voor de Amerikaanse luchtaanvallen in Syrië waarbij drie Nederlandse jihadgangers werden gedood.

Wilders gaat bij de politie aangifte doen van de dreigtweets, zei hij tegen persbureau ANP. "Ik zal nooit wijken voor dreigementen", voegde hij eraan toe. "Maar vreselijk is het wel."

Tegen Sháám, alias Abu Mohammed, loopt al een strafrechtelijk onderzoek. Nederland heeft vorige week het paspoort van Sháám, die ook de Marokkaanse nationaliteit heeft, ingetrokken. Ook is hij uit de gemeentelijke basisadministratie uitgeschreven en zijn z'n financiële tegoeden bevroren.

Bekende Syriëganger bedreigt Wilders
Bekende Syriëganger bedreigt Wilders (Foto: ANP)