Roofbende opgepakt na tientallen winkeldiefstallen

De politie heeft dinsdag op de A35 bij Almelo vier mensen opgepakt die worden verdacht van georganiseerde winkeldiefstal in Noord-Brabant. De groep zou een aantal winkels hebben beroofd en was van plan spullen uit tientallen andere winkels mee te nemen, meldt de politie vrijdag.

Het viertal, onder wie een 17-jarig meisje uit Deurne, werd aangehouden nadat een agent in zijn vrije tijd een winkeldiefstal had opgemerkt. De man achtervolgde de groep Brabanders tot op de snelweg, waarna agenten het kwartet inrekenden. In de auto werden geprepareerde tassen gevonden waarmee detectiepoortjes moesten worden omzeild.

De groep zou voor duizenden euro's spullen hebben gestolen. Zo namen ze onder meer mascara, sokken en dozen met Lego mee. Volgens de politie waren ze van plan ook in Overijssel en Gelderland proletarisch te winkelen.

Enkele gedupeerde winkeliers hebben inmiddels aangifte gedaan, aldus de politie. "We denken dat nog veel mensen aangifte moeten doen. Die zien we graag verschijnen", aldus een politiewoordvoerder.