Turners maken geen grote fouten op WK

De Nederlandse turners hebben vrijdag op het wereldkampioenschap in het Chinese Nanning geen grote fouten gemaakt. In de kwalificatie werd een teamscore van 335,051 punten neergezet. Deze score zou normaal gesproken genoeg moeten zijn om zich te plaatsen bij de beste 24 landen op dit WK. 

Op het WK wordt de eerste schifting gemaakt voor plaatsing voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Na drie van de tien subdivisies staat Nederland vijfde. Een plek bij de beste 24 is nodig om de eerste hobbel te nemen. 

Olympisch en wereldkampioen Epke Zonderland voldeed ook individueel aan de verwachtingen. Hij scoorde aan de rekstok 15,600 punten en staat daarmee momenteel ruim aan kop. De beste acht turners (maximaal twee turners per land) op een toestel plaatsen zich voor de individuele toestelfinale. 

Pas zaterdagmiddag wordt duidelijk of het Nederlandse team echt bij de beste 24 landen zit en of Zonderland zich heeft geplaatst voor de toestelfinale. Dan zijn alle turners in actie gekomen. Zondag en maandag volgen de kwalificaties bij de dames.