Lumu na zes weken weg bij Heerenveen

Jeroen Lumu heeft kort na het tekenen van zijn contract afscheid genomen van sc Heerenveen. Na één wedstrijd in de hoofdmacht van Heerenveen gaat Lumu zijn geluk elders beproeven. Zijn contract bij Heerenveen is ontbonden. De club laat via de officiële kanalen weten dat er een verschil in inzicht bestaat over de wijze waarop het vak van profvoetballer moet worden ingevuld.

Lumu tekende op 21 augustus 2014 een verbintenis bij Heerenveen. In een competitieduel met Excelsior mocht hij twintig minuten voor tijd opdraven. Verder kreeg hij geen kansen in het eerste elftal van Heerenveen, dat onder trainer Dwight Lodeweges een indrukwekkende competitiestart kende.

De 19-jarige Lumu kwam bij Ludogorets uit Bulgarije al eens in opspraak, doordat hij vaak laat op trainingen kwam en zich liet verleiden door het uitgaansleven. Een terugkeer naar Nederland had een terugkeer naar zijn oude niveau moeten betekenen.

Ludogorets nam Lumu over van Willem II, waar het talent zijn jeugdopleiding genoot. In Tilburg had hij drie seizoenen profvoetbal achter de rug. In het seizoen 2011/12 maakte hij zijn profdebuut voor Willem II. Hij speelde gelijk acht competitieduels in dat seizoen.