Max Verstappen kijkt tevreden terug op eerste vrije training

Max Verstappen is tevreden over zijn debuut in een Grand Prix-weekend. De Nederlander, die met zijn 17 jaar en 3 dagen de jongste debutant in een officiële Grand Prix-sessie is. Verstappen reed 22 ronden over het 5.807 kilometer lange circuit van Suzuka en liet een tijd van 1:38.157 noteren wat hem de twaalfde plaats opleverde.

“Mijn eerste officiële vrije training in de Formule 1 ging erg goed. Ik heb het rustig opgebouwd en ben stap voor stap sneller gegaan", zegt Verstappen. "Met de gereden tijd en twaalfde plaats ben ik zeker tevreden, omdat ik het voor mijn gevoel nog rustig aan deed. Ik wilde namelijk voor mezelf en Scuderia Toro Rosso zoveel mogelijk kilometers maken zonder daarbij risico's te nemen. In mijn snelste ronde had ik ook nog met verkeer te maken, dus ik ben heel tevreden met mijn rondetijd."

"Suzuka is een supermooi circuit om over te rijden, heb ik ervaren. Maar het is ook moeilijk, je moet de bochtencombinaties goed doorkomen", vervolgt de in België woonachtige Limburger. "De STR9 voelt iets anders aan dan de 2012-auto waarmee ik eerder getest heb, maar de auto reed heel prettig. Ook de samenwerking met Toro Rosso verloopt prima. Het hele team is ontzettend aardig en ik voel me er thuis. Er wordt professioneel gewerkt en er is veel kennis aanwezig. Ik kijk nu al uit naar mijn volgende Formule 1-training in Austin."


Max Verstappen (Foto: Clive Mason/Getty Images)
Max Verstappen (Foto: scuderia toro rosso)