Hockeytrainer maakte al geheime opnames in 1999

De hockeytrainer die wordt verdacht van stiekem filmen in meisjeskleedkamers begon daar vermoedelijk in 1999 mee. De 45-jarige Luigi C. ging toen voor het eerst aan de slag als trainer bij de Haagse hockeyclub HDM. Dat meldt het Openbaar Ministerie donderdag.

De politie heeft een video in handen gekregen uit het bewuste jaar waarop beelden uit de kleedkamer van HDM staan. Justitie heeft nog niet kunnen vaststellen hoelang de man precies heimelijk heeft gefilmd.

Half september werd al duidelijk dat C. waarschijnlijk ook bij HDM had gefilmd. In eerste instantie werd gedachte dat hij alleen opnames had gemaakt bij de Wassenaarse club HDC, waar hij sinds 2006 actief is.

Het voorarrest van C. is ondertussen met zestig dagen verlengd. Een 61-jarige medeverdachte, die de beelden in huis had, komt wel vrij op voorwaarde dat hij onder toezicht staat van reclassering.

Het onderzoek naar het heimelijk filmen kwam aan het rollen toen bij de 61-jarige man uit Den Haag dvd's werden aangetroffen met daarop heimelijke opnames uit de dameskleedkamer, waarop te zien is dat hockeysters zich omkleden. Het onderzoek leidde naar de 45-jarige verdachte uit Wassenaar. Volgens justitie zijn de beelden niet verder verspreid.