Vinokourov teleurgesteld in Iglinskiy

Alexandre Vinokourov heeft aangegeven teleurgesteld te zijn in de broertjes Maxim en Valintin Iglinskiy positief hebben getest op het gebruik van EPO. Gisteren kwam naar buiten dat Maxim, in 2012 winnaar van Luik-Bastenaken-Luik, in navolging van zijn broer positief had getest.

"Alle renners van het Astana Pro Team zijn contractueel verplicht om de strikte ethische regels te respecteren", zegt Vinokourov op de site van de ploeg. "We tolereren geen uitspattingen waarbij deze regel overtreden wordt. Ik ben erg teleurgesteld en boos dat deze renner deze regels en het belang van onze ethische code niet begrepen heeft. Het is vooral ontoelaatbaar dat het een renner uit Kazachstan betreft, die het imago van onze ploeg en ons land vertegenwoordigt."

In de verklaring wordt verder niet ingegaan over verdere maatregelen die de ploeg zal uitvoeren binnen Astana. Volgens de regels van het MPCC dient de ploeg zichzelf na twee positieve controles binnen twaalf maanden voor 8 dagen na de eerst volgende WorldTour wedstrijd te schorsen. Het is nog onduidelijk of de Kazakse formatie, waarin verder ondere andere Tourwinnaar Vincenzo Nibali en Lieuwe Westra rijden, zich daaraan zal gaan houden.