Stewart: "Max Verstappen kan een superster worden"

Jackie Stewart denkt dat Max Verstappen kan uitgroeien tot een superster. Tenminste als Verstappen met druk om kan gaan die komt kijken bij het rijden in de Formule 1. De 17-jarige Nederlander maakt komende vrijdag zijn debuut tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Japan.

"De hele wereld kijkt naar hem, dat is niet niets. Max heeft tot dusver sensationeel gepresteerd, maar de Formule 1 is andere koek en de druk die op de schouders van een jonge coureur terechtkomt is tegenwoordig misschien nog wel groter dan in het verleden. Ik heb in de loop der jaren grote talenten voorbij zien komen die niet om konden gaan met die druk. Het kan dus twee kanten op. Ik ben benieuwd hoe Max hiermee zal omgaan. Er wordt zoveel over hem en zijn leeftijd gesproken. Er wordt veel van hem verwacht," zegt Stewart tegen BBC Sport.

Het circuit van Suzuka staat bekend als technisch moeilijk circuit. "Het lijdt geen twijfel dat men een van de zwaarste circuits op de kalender heeft uitgekozen voor zijn debuut. Maar hij zal veel tijd in de simulator op deze baan hebben doorgebracht. Dat zal hem helpen. Hij is een ervaren coureur die in de karting alles gewonnen heeft wat er te winnen valt en ook in de klasses daarna erg succesvol is geweest. Bij Toro Rosso is men ervan overtuigd dat ze hem een kans moeten geven. Als hij het goed doet, zal hij een jonge superster worden," besluit de drievoudig wereldkampioen.