'Beide enkels Kim Jong-Un gebroken'

Omdat Kim Jong-Un al bijna een maand niet in het openbaar verschenen is, deden er wilde geruchten de ronde: de dictator zou aan diabetes lijden, wellicht een beroerte hebben gehad of zelfs aan de kant gezet zijn middels een staatsgreep. Gelukkig lijkt dat allemaal niet waar, meldt The Independent.

Op basis van een anonieme bron schrijft een Zuid-Koreaanse krant dat de Noord-Koreaanse dictator slechts zijn enkels gebroken heeft. Hij zou inmiddels herstellende zijn van een operatie aan beide voeten. Voor die ingreep werd naar verluidt een internationaal team van dokters ingevlogen.

Volgens de bron ging Kim door zijn rechter enkel op een bezoek in juni en bleef hij zijn schema afwerken zonder de blessure te laten behandelen. Op videobeelden liep hij inderdaad al moeilijk. "Uiteindelijk bleek hij daardoor beide enkels gebroken te hebben."

Wie bang was voor het vroegtijdig eindigen van de heerschappij van de Hemelse Zeug kan dus hoogstwaarschijnlijk opgelucht ademhalen. Als de revalidatie goed verloopt is Kim binnenkort weer op de been, voornamelijk om naar allerhande dingen te kijken.

 Een moeilijk lopende Kim Jong-Un, begin juli 2014. Noord-Koreaans commentaar onder een staatsdocumentaire waarin de beelden getoond werden: "Ondanks wat ongemak blijft onze Maarschalk [in het openbaar] verschijnen om het volk te leiden."