Plet wacht mogelijk schorsing voor tackle op Defour

Glynor Plet wordt door het zogenoemde reviewteam van de Belgische voetbalbond vervolgd voor een overtreding van afgelopen weekend. In de thuiswedstrijd tegen Anderlecht ging de spits van Zulte Waregem hard door op middenvelder Steven Defour.

De 27-jarige Plet werd tijdens de wedstrijd niet bestraft voor die actie, maar kan nu op basis van de televisiebeelden alsnog op een schorsing of geldboete rekenen. De geschillencommissie beslist daar volgende week over. 

Plet heeft de twijfelachtige eer de eerste speler in België te zijn die door het reviewteam wordt vervolgd. Het reviewteam is sinds dit seizoen ingesteld om spelers die over de schreef zijn gegaan mogelijk op basis van camerabeelden achteraf nog te kunnen vervolgen. De start van deze commissie verliep niet probleemloos. 

Het reviewteam werd door de geschillencommissie in eerste instantie niet-ontvankelijk verklaard vanwege een ongeldige samenstelling van deze nieuwe bondsinstantie. De mensen die in het reviewteam zaten waren al lid van andere commissies van de Belgische voetbalbond en daardoor was het reviewteam niet onafhankelijk. Na aanpassingen van het team en regelementen kon de commissie wel weer spelers vervolgen.