Coulthard: "Snellere auto's maken Formule 1 zwaarder"

De beste manier om het rijden in de Formule 1 zwaarder te maken is de auto's sneller maken, zo vindt oud-coureur David Coulthard. Autosportfederatie FIA is van mening dat de huidige bolides te makkelijk te besturen zijn en wil hier iets aan doen.

Reden voor dit standpunt is onder meer de komst van Max Verstappen die vrijdag met zijn 17 jaar en 3 dagen veruit de jongste coureur ooit wordt die een vrijdagtraining afwerkt. Het heeft de FIA al tot actie over doen gaan, want het coachen van coureurs via de boordradio is inmiddels aan banden gelegd.

Coulthard geeft in een column voor F1-sponsor UBS zijn mening. "Het beperken van het boordradiogebruik is een oplossing voor een vraag die niemand stelde. Ik wist niet dat er mensen over zaten te morren. Als je het mij zou vragen dan moet je auto's lastiger te besturen maken door ze sneller te maken. Het is ironisch om te zien dat ze proberen het de coureurs lastiger te maken, terwijl de auto's trager zijn dan in 2004."

Volgens de Schot is de beperking van de boordradio dan ook een stap terug. Hij trekt de vergelijking met het afschaffen van internetbankieren ten faveure van het aloude papier. "Het is een stap terug in de tijd, het wils en wetens negeren van bestaande techniek waar iedereen blij mee is. Van de coureurs die ik in Singapore sprak was een deel voor, een deel tegen en de rest maakte het niet uit."