Jett Rebel noemt debuutplaat Hits for Kids

De debuutplaat van Jett Rebel luistert naar de naam Hits for Kids. De 23-jarige Jelte Tuinstra, beter bekend als Jett Rebel, maakte de titel van zijn album dinsdag bekend. "Hits for Kids geeft eigenlijk aan dat het niet is wat je verwacht", vertelt Tuinstra over de albumtitel aan Novum Nieuws. "Het past bij het thema van de plaat: niets is wat het lijkt."

Hits for Kids is allesbehalve een album vol kindermuziek. "Met hits bedoel ik deuntjes, liedjes of melodietjes die je met vrienden deelt. Het liedje dat je hebt met je meisje of het liedje dat je had op vakantie met je vrienden. Die nummers waarvan je tegen je vrienden zegt: dat is echt een hitje, echt ons liedje", legt de excentrieke zanger uit. "Kids staat voor de kinderlijke impulsiviteit die in deze plaat de overhand neemt. Doen wat ik wil doen zonder na te denken over de consequenties of regels."

Tuinstra vertaalt Hits for Kids als 'liedjes voor vrije geesten'. "Liedjes voor mensen die zichzelf willen en durven zijn. Nummers voor ons en absoluut ook voor mezelf." Voor de cover van zijn album klopte Tuinstra aan bij Soesja Leugs. Hits for Kids ligt op 31 oktober in de winkels.